Debat
0   194

Må vi så blive fri

Egentlig er Stig Petersens indlæg 'Lønspøgelse' i Folkeskolen nummer 40 så langt under lavmålet hvad angår vurderingen af hans kolleger, at det burde have været afvist.

Men desværre støder man på den opfattelse flere steder, og det er jo nemt at pege fingre ad de små grupper af kolleger, som også varetager andre opgaver end egentlig undervisning.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvad bilder han sig egentlig ind, når han insinuerer, at for eksempel skolebibliotekarers arbejde er 'lønsomme forsøg på at undgå 'konfrontationstimer' '.

Hvornår har Stig Petersen sidst været på skolebiblioteket og oplevet de undertiden kaotiske tilstande, når elever fra flere klasser er der samtidigt, og de alle hiver og flår i skolebibliotekaren for at få hjælp? Det sker endda undertiden, at deres 'kerneydelseslærer' bliver i klassen og får både U- og F-tid for det arbejde, som skolebibliotekaren så må overtage og kun får Ø-tid for. - Selvfølgelig burde skolebibliotekarer oftere melde fra, når de bliver 'misbrugt' af deres kolleger, men det er min opfattelse, at de fleste af os, der tilhører dette mindretal på lærerværelset, er så service-mindede, at vi sjældent nænner at sige fra, og det gælder både over for elever og over for kolleger.

Jeg er så overbevist om værdien af min kerneydelse, at jeg tror, mange ting ville gå i stå på skolen, hvis vi var så strikte, som vi burde være (det er ikke sikkert, at kolleger, der kun underviser i matematik og fysik, ville mærke det, men alle andre ville).

Jeg kan overhovedet ikke se, at der er nogen grund til at være så misundelig på skolebibliotekaren, og inden Stig Petersen næste gang har tænkt sig at hælde sådan en skidtspand ud, burde han i det mindste have sat sig ind i de opgaver, der påhviler de kolleger, som han angriber så voldsomt.

For øvrigt kan jeg ikke dy mig for at bemærke, at skolebibliotekarerne betalte deres ved sidste overenskomst for at få regnskabet til at gå op. - Så fri os for den mistænkeliggørelse og nedvurdering af hinandens arbejde, og på skolebibliotekarernes vegne kan jeg kun ønske, at vi ved denne overenskomst får anerkendelse for vort arbejde og får det anerkendt i langt højere grad som alle andre som en virkelig kerneydelse, der er med til at holde hjulene på skolen i gang i vores funktion som pædagogisk servicecenter.

Anette Thysen

skolebibliotekar, Odense


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ