Skoleleder truet på livet

Truslerne får ham til at forlade jobbet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En mordtrussel fra en tyrkisk far har fået skoleleder Ryman Rasmussen fra Dalumskolen i Odense til at give op. Senest til sommer stopper han som skoleleder.

Faderen truede Ryman Rasmussen og hans familie på livet, da skolelederen afviste at betale ham godtgørelse for at køre datteren i skole, fordi familien bor i skoledistriktet. Derefter gik den 33-årige far ned i sin datters børnehaveklasse, hvor han råbte og skreg og smed rundt med børnenes mælk. Hans datter var tilfældigvis mælkeduks i den uge, men faderen råbte, at hun ikke skulle slæbe mælk for racistiske danskere.

Selv om episoden fandt sted i februar, fortalte Ryman Rasmussen først lærerne og skolebestyrelsen, at han ville sige op, da den 33-årige far i forrige uge blev idømt 20 dages hæfte for dødstruslen.

- Jeg ville afvente retssagen, men kriminalpolitiet har fortalt mig, at jeg skal tage truslerne alvorligt, fordi manden har været voldelig før. Det er ikke værd at sætte sit liv på spil for et job som skoleleder, siger Ryman Rasmussen, der har fået psykologbistand via Danmarks Lærerforening. Han har tillige anmeldt sit psykiske sammenbrud som en arbejdsskade.

Dalumskolen blev kendt over det ganske land, da to af skolens lærere nægtede at undervise indvandrerpiger, som bar hovedtørklæder i klasseværelset. Ryman Rasmussen mener dog ikke, at de to sager hænger sammen, men han erkender, at pressens interesse for tørklæde-sagen var hård ved ham.

- Jeg blev jagtet af pressen. Det var meget ubehageligt, men dråben var den ufattelige oplevelse med den tyrkiske far, som gik fuldstændig amok, siger Ryman Rasmussen.stan