Nyhedsbrev vildleder læserne

DLF's formand tager skarp afstand fra Skolelederforeningens fejlagtige information til skolelederne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolens udlægning er ikke korrekt.

Sådan stod der i det seneste nummer af Danmarks Skolelederforenings nyhedsbrev, DS-nyt, og Skolelederforeningen tager her hele æren for, at det lykkedes at forhandle en ny løn hjem til skolelederne i Skanderborg. Ifølge nyhedsbrevet har den lokale lærerkreds blot vedgået aftalen og skrevet den under.

Den version stemmer ikke overens med den artikel om forløbet af lønforhandlingerne, som Folkeskolen bragte i nummer 36 under overskriften 'Ny løn forhandlet på plads i samarbejde'.

Ordførende direktør Annalise Hansen, som har ført forhandlingerne for Skanderborg Kommune, bekræfter over for Folkeskolen, at der var tale om reelle forhandlinger. Hun siger samtidig, at hun aldrig har været i kontakt med Danmarks Skolelederforening.

Folkeskolen har talt med kilderne til artiklen, og såvel viceskoleinspektør Henning Madsen, der er formand for det lokale ledernetværk, som kredsformand Paul Kejlberg og DLF's lønkonsulent Lars Jørgensen står 100 procent ved deres udtalelser. De er enige om, at lokalkredsen spillede en central rolle i forhandlingerne.

Anni Herfort, formand for Danmarks Lærerforening, har også talt med Skanderborg Kommunes ordførende direktør, Annalise Hansen, og har derpå skrevet et brev i en skarp tone til formanden for Skolelederforeningen, Hans Martin Jepsen, der også er ansvarshavende redaktør af DS-nyt.

I brevet beklager Anni Herfort, at 'DS-nyt giver et stærkt forvrænget og misvisende billede af, hvordan forhandlingerne om skoleledernes løn i Skanderborg har fundet sted. Artiklen postulerer, at DLF's lokale kreds stort set intet har foretaget sig'.

Kun én kilde

Herefter henviser Anni Herfort til, at Annalise Hansen såvel mundtligt som skriftligt har forklaret, at aftalen om ny løn for skoleledere ikke er udarbejdet i et samarbejde mellem Skolelederforeningens lokalafdeling og Skanderborg Kommune.

'Det er altså usandt, når I i artiklen hævder, at I har taget den reelle forhandlingsret, mens Danmarks Lærerforening blot fastholder den formelle forhandlingsret', skriver Anni Herfort til Hans Martin Jepsen.

Anni Herfort mener, det er yderst problematisk, at Skolelederforeningen - for at opnå politiske mål - giver skolelederne et fejlagtigt indtryk af sine muligheder for at handle, når det gælder forhandlingsretten. Derfor har hun også sendt brevet til alle medlemmer af DLF's lederfraktion.

Ifølge Hans Martin Jepsen bygger artiklen i DS-nyt kun påén kilde, nemlig konstitueret skoleleder Jan Hougaard fra Morten Børup Skolen. Han er Skolelederforeningens repræsentant i Skanderborg.

- Vi bad netop om at få lov at bringe hans navn i artiklen for at sikre, at indholdet er rigtigt, så indtil videre må jeg tro, at hans version er den rigtige. Men det vil jeg naturligvis tale med ham om, siger Hans Martin Jepsen.

DS-nyt bragte artiklen få dage før repræsentantsskabsmødet i Skolelederforeningen og brugte altså kun én kilde, mens Folkeskolen brugte tre og nu yderligere har fået bekræftet sin version af Skanderborgs ordførende direktør.

Jan Hougaard ønsker ikke at kommentere sagen.

Henrik Stanek er freelancejournalist