Krista Hviid

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Krista Hviid virkede i næsten 43 år på Vestre Skole i Viborg. Hun oplevede sin gerning som et kald, og hun var slet ikke udbrændt, da hun måtte indstille sin lærergerning og gå på pension i foråret 1997.

Ansvar, anstændighed og samvittighedsfuldhed var naturlige forudsætninger for Krista Hviid. Hun var børnenes loyale medspiller, der gav selvværd, tro på egne evner og ikke mindst gode manerer, når det behøvedes.

Krista Hviid stillede høje krav til sig selv, og gennem eksemplet skabte hun orden i splittede og truede børns univers. Forældre og elever fik nyt mod i mødet med hendes faste og urokkelige karakter.

Krista Hviid følte, at der er ting, som er så sande, at det er ligegyldigt, hvad andre mener, men var samtidig et refleksivt og tvivlende menneske, som bestemt ikke havde alle svar.

Krista Hviid kæmpede for det og dem, hun havde kær. Hun var fast forankret i den kristne tro og havde den lykke at blive forundt et langt, indholdsrigt og succesfuldt arbejdsliv. Mindet om hendes opofrende og uselviske gerning vil leve længe hos os, der oplevede hendes brændende og kompromisløse engagement i forhold til den gerning, hun havde valgt.

Æret være hendes minde.

Niels Peter Carlsen

Vestre Skole, Viborg