Den 'nye' pensionistforening

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For Danmarks Lærerforenings godt 10.000 pensionerede statstjenestemænd er medlemskabet af Statspensionisternes Centralforening (SC) 1. oktober noget helt nyt. Men foreningen er faktisk 53 år gammel, den blev stiftet i september 1945 som en sammenslutning af foreninger og klubber af pensionister og efterlevende ægtefæller inden for statens forhandlingsområde.

SC er selvstændig og partipolitisk uafhængig. Foreningen tager stilling til aktuelle pensionsforhold i forhold til forhandlingsmodparten (staten), men er ikke forhandlingsberettiget. Forhandlingsretten har Statsansattes Kartel, Statstjenestemændenes Centralorganisation II (COII) og med optagelsen af Danmarks Lærerforenings medlemmer også Lærernes Centralorganisation. Forhandlingen koordineres i Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) over for finansministeren. Ministeren er ikke forpligtet til at opnå enighed med sine modparter, men med optagelsen af DLF's pensionerede tjenestemænd vokser SC fra godt 13.000 medlemmer til 24.000, så gruppen bliver - håber man i DLF's hovedstyrelse - endnu sværere at sidde overhørig.

SC har et repræsentantskab med repræsentanter for hver af de nu ti medlemsorganisationer. De pensionerede lærere bliver også repræsenteret i SC's bestyrelse af den udpegede formand for pensionistfraktionen Kristian Fløj-Jensen. Formand for SC er i øjeblikket Peter Søndergaard fra Seniorforeningen Told & Skat.

Powered by Labrador CMS