Fremtidens vejledning til debat

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rådet for Uddannelses- og Erhvervsvejledning (RUE) kommer i løbet af efteråret med et udspil til fremtidens vejledning. Forinden har rådet udgivet en 200 sider lang rapport, der belyser den nuværende situation på området samt forslag til drøftelse af fremtidens vejledning. Oplægget blev debatteret på to konferencer, der fandt sted i København og Kolding i forrige uge.

Deltagerne kom fra alle hjørner af det mangfoldige danske vejledningssystem. Debatten var livlig, og alle havde individuelle ønsker og forslag med i tasken. De var dog enige om, at vejlederne skulle have en bedre uddannelse.

Diskussionerne drejede sig ligeledes om, hvordan vejledningen kan gøres mere synlig, hvordan den samordnes bedre, og hvordan alle får lige gode vejledningstilbud. RUE er netop nu i gang med at fordøje de mange indlæg fra debatten og vil efter et rådsmøde den 5. oktober være klar med en ny vejledningspolitik.

Rapporten 'Oplæg til drøftelse af fremtidens vejledningsindsats' kan bestilles hos RUE på telefon 3395 5311, eller den kan printes ud fra Internettet på www.rue.dk.ab