Debat

Rimelig fordeling

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Jørgen Pagh Andersen

Tak for kommentaren til mit indlæg i Folkeskolen nummer 39. Det var ikke ment som et angreb, men netop som et indlæg i debatten. Jeg synes heller ikke, at tjenestemændenes pension er for stor. Nye beregninger viser, at en tjenestemand, som går på pension som 60-årig, får cirka 170.000 kroner om året, og det er jo ikke nogen herregård. Min indvending er, at en ansat, under samme forudsætninger, har udsigt til cirka 90.000 kroner om året (før Pinsepakken). Ved pensionering som 67-årig er tallene jævnet mere ud, men stadig klart til fordel for tjenestemanden (se indlægget i Folkeskolen nummer 36 af Flemming Ernst). Det er netop min pointe, at det fælles fodslag bedst opnås gennem en ordentlig og rimelig fordeling af løn og pension, også ved en eventuel overgang til ny løn, og ikke gennem en yderligere uddybning af forskelle på baggrund af ansættelsesform og tidspunkt.

Tom Koling

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Allerød