10. klasse
0   300

Minister trækker i land

Ingen 10.-klasser på erhvervsskolerne

Diskussionen om, hvorvidt erhvervsskolerne skal kunne udbyde 10.-klasser, er død, og dermed er atombomben under efterskolerne fjernet.

Det mener Venstres uddannelsespolitiske ordfører Anders Mølgaard.

- Jeg har med tilfredshed noteret mig, at undervisningsministeren ikke længere går ind for at placere 10.-klasser på erhvervsskolerne. På erhvervsskolerne ville 10. klasse komme til at fungere som et introduktionsår til en bestemt faglig uddannelse. Det har vi ikke brug for, siger han.

Folkeskolen omtalte i sidste uge et fortroligt papir udarbejdet af undervisningsminister Margrethe Vestager. Her fremgik det, at erhvervsskolerne skulle kunne udbyde 10.-klasser, og at efterskolerne skulle rette ind efter de ændringer, der bliver indført i folkeskolen.

Artiklen fortsætter under banneret

Margrethe Vestager vil ikke kommentere oplysningerne om, at hun nu har skiftet holdning.

Anders Mølgaard siger:

- Venstre vil gerne være med til at se på en kvalitetsforbedring. Vi mener, at 10. klasse skal være starten på noget nyt, og at man ikke skal fokusere på at indhente noget, som man ikke nåede i de første ni år i folkeskolen. Det skal være et afklaringsår, hvor blikket er vendt mod fremtiden.

Årsagen til, at han bruger ordet atombombe om undervisningsministerens tanker, er, at de vil betyde, at mange efterskoler mister deres elevgrundlag. Han er dog enig i, at efterskolerne skal med, hvis en ændring af 10. klasse skal have effekt.

- Der er en stigende erkendelse på efterskolerne af, at der er grund til selvkritik. De skal for eksempel have mere brobygning, end de har i dag, siger han.

Venstre vil om få dage offentliggøre et oplæg om partiets syn på 10. klasse. Her vil det fremgå, at man går ind for at oprette 10.-klasse-centre - gerne tværkommunalt - for at eleverne skal have flere faglige muligheder.jk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
488 andre er allerede tilmeldt