Ny dansk ungdomsfilm

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Tøser + Drengerøve' er titlen på en ny dansk ungdomsfilm af Aage Rais. Filmens hovedpersoner er ikke skuespillere, men en vaskeægte 7. klasse fra N. Kochs Skole i Århus. De har sammen med instruktøren forfattet både handling og dialog. Filmens temaer er velkendte inden for danske ungdomsfilm: kærestesorger, intriger, seksualitet og følelser, der ikke er til at styre. En klassefest danner rammen om teenagernes glæder og kvaler med voksenlivet, og man følger eleverne, fra de om eftermiddagen 'varmer op' til festen, til de om aftenen mødes på skolen med soveposer og forventninger i hånden.

Aage Rais instruerede i 1996 filmen 'Anton', der høstede mange anmelderroser herhjemme og internationalt.

Filmen kan foreløbig ses i biografer i Århus og København, men er på vej til andre byer. 'Tøser + Drengerøve' kan også bestilles gennem Statens Filmcentral eller gennem Lene Neergaard fra Zentropa Film på telefon 3542 4233.