Debat

Pensionstal

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 36 redegjorde jeg for forskellen mellem overenskomstpensionen og tjenestemandspensionen ved henholdsvis 60 og 67 år.

Uden at skulle gentage hele indlægget vil jeg blot nævne, at går man på pension som 60-årig, er beløbene på 86.800 kroner henholdsvis 169.400 kroner, som 67-årig er de tilsvarende tal 143.700 kroner og 149.200 kroner.

Jeg er fra flere sider blevet spurgt, om det virkelig kan passe. Får tjenestemanden mere som 60-årig end som 67-årig? Svaret er ja, men kun i perioden fra 60-66 år, derefter vil pensionen falde til 139.100 kroner.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Et andet spørgsmål har været, om ikke den overenskomstansatte får udbetalt et engangsbeløb. Jo, det kan man vælge, det gør cirka 95 procent, men de tal, jeg refererer til, er - for sammenligningens skyld - uden engangsbeløb.

Hvis man havde valgt ordningen med engangsbeløb, ville pensionen ved de 60 år være 75.900 kroner med et engangsbeløb på 151.800 kroner. Ved 67 år ville pensionen være 125.600 kroner med et engangsbeløb på 251.200 kroner.

De tal, jeg refererer til, er beregnet før pinsepakkens vedtagelse. Det skal nævnes, at Lærernes Pension anslår, at overenskomstpensionen forringes med ti procent som følge af pinsepakkens ændrede beskatningsregler.

Til slut vil jeg understrege, at det ikke kun drejer sig om en sammenligning mellem overenskomstansatte og tjenestemænd, men en vurdering af, om man kan leve for sin pension uden at være tvunget til at fortsætte, til man fylder 67 år.

Flemming Ernst

formand for

Medlemsforum Øst

Lærernes Pension

Powered by Labrador CMS