Ud med DLF

Rapport vil have DLF ud af Lærerhøjskolens bestyrelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerforening står til at miste sin indflydelse i Danmarks Lærerhøjskoles (DLH) bestyrelse.

To gange i den nyligt offentliggjorte evalueringsrapport om DLH nævnes det direkte, at man bør overveje tilstedeværelsen af DLF's to repræsentanter. Det påvirker '. . . bestyrelsens eksternalitet og uafhængighed . . .', at der i bestyrelsen er centralt placerede repræsentanter for brugernes interesseorganisation.

Det ene sted nævnes det, at bestyrelsesrepræsentanter for skolernes ejerkreds på samme måde truer Lærerhøjskolens uafhængighed. Alligevel stilles der ikke spørgsmålstegn ved Kommunernes Landsforenings tre bestyrelsesmedlemmer. Landsforeningen nævnes end ikke ved navn.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra svenskeren Lillemor Kim, formand for evalueringspanelet, der har haft Lærerhøjskolen under lup.

Formanden for pædagogisk udvalg i DLF, Jørgen Stampe, mener, at panelet skal slå koldt vand i blodet:

- Det kan godt være, at Danmarks Lærerhøjskole ikke passer ind i en model for, hvordan en bestyrelse skal se ud, men det må panelet altså leve med, for Lærerhøjskolen er speciel. For det første har de studerende et ansættelsesforhold i forvejen; de er lærere og derfor organiseret hos os. For det andet er kurserne ofte så korte, at man dårligt kan vælge brugerrepræsentanter; de studerende må derfor have et talerør på et andet niveau. Vi har gennem tiden haft et forbilledligt samarbejde med de studerende på Danmarks Lærerhøjskole, og jeg kan ikke se, hvorfor vi skulle opgive vores bestyrelsespladser, siger Jørgen Stampe.id

Powered by Labrador CMS