Vi taler aldrig om kærester

Samarbejde mellem specialskole og normalskole en succes

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Anna Louise Rasmussen og Helle Eskesen går i 7. klasse på Nøvling Skole. Skolen har været Skrillingeskolens venskabsskole i seks år. Anna Louises og Helles klasse havde tidligere pååret besøg af de ældste elever fra Skrillingeskolen. Begge klasser optrådte sammen på festivalen 'Andi Anderledes'.

Anna Louise og Helle siger, at de har glædet sig til at komme til festival, men at de i begyndelsen også var nervøse ved at være sammen med børnene fra Skrillingeskolen.

- En af drengene fra vores klasse spurgte en fra Skrillingeskolen, om de ikke skulle lege hund, fortæller Anna Louise. De løb rundt om bordet og gøede, og da blev jeg lidt bange, for jeg kendte ikke den dreng særlig godt endnu. Jeg vidste jo ikke, om han mon kunne finde ud af, hvornår legen var slut, og om han måske ville blive sur.

- Egentlig tænker jeg ikke så meget over, at de er udviklingshæmmede, siger Anna Louise. Men jeg tror alligevel, at vi snakker med dem om nogle lidt andre ting, end vi gør med hinanden. Vi snakker for eksempel aldrig om kærester og sådan noget, siger hun.

Helle fortæller, at hun til at begynde med havde medlidenhed med børnene, fordi de var udviklingshæmmede.

- Men det har jeg ikke mere, for de har det godt på deres måde, siger hun. De tør faktisk mange flere ting, end vi gør. I går var der en af pigerne, der spurgte en lærer, om han havde halm i ørerne. Det turde jeg altså ikke sige til vores lærere!ab

I går var der en af pigerne, der spurgte en lærer, om han havde halm i ørerne. Det turde jeg altså ikke sige til vores lærere!