Dengang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Ingen Mærker til Skolebespisning

Da Indtægtsgrænsen for Deltagelse i Skolebespisningen i Foraaret blev slettet, betød det mange Steder en stærk Vækst i det Antal Børn, der spiser paa Skolerne, i København saaledes en Stigning paa ca. 100 procent.

Nu kommer der Meddelelse om, at Handelsministeriet har bevilget 7-1/2 gr. Margarine og 7-1/2 gr. Fedt pr. spisende Barn pr. Dag, hvorefter der ikke længere skal opkræves mærker - hverken Margarine eller Brødmærker - for Deltagelse i Skolebespisningen. Man maa forudse en overvældende Tilgang til Skolebespisningen efter dette.

De, der har arbejdet for, at Skolebespisningen fra at være en Social Foranstaltning blev en hygiejnisk, som det gjaldt om at faa flest mulige Børn med i, vil glæde sig.

De, der mener, at man ikke skal tage flest mulige Opgaver fra Hjemmene, vil vel derimod undre sig lidt over, at man saaledes kan bryde Rationeringen og tildele en Del af Befolkningen større Rationer end andre.

Folkeskolen nummer 40

september 1948

For 25 år siden

Lærerne skal med til nævnsmøderne - men de skal ikke have stemmeret - 'Jeg tillægger skolenævnet meget stor betydning', siger borgmester Ib Juul, Herlev, - 'det er skolens bestyrelse, hvor forældrene har mulighed for at øve indflydelse på det, der foregår.

Nævnet bør bestå af forældre alene, og det må have tilsyn - på samme måde som bestyrelsen har det i en virksomhed. Men jeg er ikke tilhænger af, at lærerne har stemmeret. De har i forvejen kolossal indflydelse - som ingen andre har det på en virksomhed - alene fordi de underviser forældrenes børn. Derimod finder jeg det givet, at lærerne skal være repræsenteret ved nævnsmøder. Uden lærerdeltagelse bør møderne ikke holdes - ja, erklæres for ulovlige! Kommunens personale har ikke stemmeret i kommunalbestyrelsen - og følgelig skal lærerne ikke have det i nævnet.'

Folkeskolen nummer 38

september 1973