Merete Andersen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En pludseligt opstået sygdom afsluttede for få dage siden Merete Andersens alt for korte liv - hun blev kun 45 år.

Merete Andersen var lærer ved Humlehaveskolen i Vollsmose i 18 år. Her i sommer skiftede hun arbejdsplads og var netop begyndt på Kragsbjergskolen. Humlehaveskolen medgav Merete Andersen de varmeste anbefalinger - desværre fik Kragsbjergskolen ikke del i glæden ved at være i Meretes selskab.

Merete Andersen var et usædvanligt trofast og arbejdsomt menneske, som altid gjorde sit yderste for at hjælpe såvel kolleger som skolens elever og forældre. Også efter endt skolegang bevarede mange elever kontakten og venskabet med Merete - hun har været en værdifuld og indimellem også livsvigtig person i mange Vollsmose-børns skrøbelige barndom. Merete havde et stort hjerte for de svageste i samfundet, og hun kunne med god ret gøre Tove Ditlevsens digt til 'sit eget':

'Mit hjerte elsker alle de umuligste børn.

De som ingen holder af og ingen kan forstå.

Lyvebørn og stjælebørn og løftebryderbørn,

de børn som alle voksne folk er meget vrede på.'

Merete boede med sin familie i en årrække selv i Vollsmose og havde indgående kendskab til miljøet og de mennesker, der levede herude. Merete og hendes mand var værdifulde og centrale personligheder i det pædagogiske og sociale arbejdsfællesskab.

Det var med vemod, at vi på Humlehaveskolen tog afsked med Merete som daglig kollega - sorgen og smerten ved tabet af hende som ven er for mange næsten ubærlig. Merete havde i kraft af sin uegennyttige omsorg for andre, sin hjælpsomhed og sin ukuelige optimisme en meget værdifuld indflydelse på hverdagen for alle vi andre. Merete gjorde aldrig meget opmærksom på sig selv, og mange gange fik vi ikke sagt 'tak'.

Vi sender alle vore tanker og medfølelse til Jakob og børnene.

Merete Andersen vil altid være 'Humlehaveskolens bankende hjerte'.

På vegne af ansatte, elever

og forældre

ved Humlehaveskolen

Olav Rabølle Nielsen