Debat

DLF og pensionisterne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pensionistklubben i kreds 12 på Frederiksberg har i et brev til Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse, dateret 27. juli 1998, fremsat ønsket om et endagsmøde primo eller medio september på et centralt sted, for eksempel Odense, med deltagelse af formanden for DLF, pensionisternes repræsentanter i hovedstyrelsen og kongressen samt repræsentation fra kredsenes pensionistgrupper.

Vi mente, at der var et stort behov for, at nogle for os meget aktuelle emner kunne blive taget op til orientering og debat blandt deltagerne. Man kunne tænke sig en dagsorden som:

A.

En redegørelse fra den arbejdsgruppe, kaldet Lønformudvalget, der har været nedsat af Centralorganisationernes Fællesudvalg og Finansministeriet til undersøgelse af tjenestemandspensionisternes forhold, og hvor Lærernes Centralorganisation har været repræsenteret.

B.

En redegørelse for tjenestemandspensionernes udvikling fra 1993-1998.

C.

En vurdering af pensionisternes situation i relation til Overenskomst 99.

D.

Orientering om forhandlingerne med Statspensionisternes Centralforening vedrørende eventuelt medlemskab for DLF's pensionister.

E.Folkeskolens behandling af pensionistforhold.

Såfremt hovedstyrelsen ikke kunne imødekomme vort ønske om et endagsmøde, bad vi om at få en grundig orientering af de omtalte emner i Folkeskolen.

I svar af 18. august 1998 meddeler hovedstyrelsen, at man ikke kan imødekomme ønsket om et endagsmøde, da man ikke kan udvide mødet med de delegerede i Fraktion 4, som man sædvanligvis har som 'kongresforberedelse'. Yderligere oplysninger kan man få ved henvendelse til lokalkredsene og i Folkeskolen.

På baggrund af ovennævnte redegørelse må vi indrømme, at DLF's engagement angående pensionsforhold for 'Tjenestemænd tilhørende den lukkede gruppe' ikke er imponerende.

På et møde den 4. december 1997 fremkom pensionistgruppen første gang med forslag om et endagsmøde over for Fraktion 4's hovedstyrelsesrepræsentanter og ikke som et 'kongresforberedende', men hvor aktuelle emner kunne tages op til orientering og debat.

Vi mener ikke, der finder en ordentlig orientering sted til pensionister, hverken gennem Folkeskolen eller i flertallet af lokalkredsene, og et af formålene med et endagsmøde var at få DLF's viden omkring de nævnte emner ud til alle kredsene og dermed en samlet orientering om pensionisternes forhold.

Vi synes stadigvæk, det var en god ide med det møde, men kan forstå, at vi skal væbne os med tålmodighed til de næste numre af Folkeskolen.

Kjeld Andersen

Elisabeth Jønch-Sørensen

Kamma Madsen

Frederiksberg

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler