Debat

Narresut eller

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da hovedstyrelsen på kongressen sidste efterår stillede forslag om at fratage tjenestemandspensionisterne deres overenskomststemmeret, kunne det ikke samle stemmer nok til vedtagelse, fordi en del af de delegerede fandt det urimeligt, når pensionisterne ikke kunne få medindflydelse på anden vis.

På baggrund heraf var det naturligt at vente, at hovedstyrelsen ville arbejde på at finde en erstatning for overenskomststemmeretten, der er problematisk efter overgangen til kommunalt regi, og som har belastet forholdet mellem pensionisterne og hovedstyrelsen.

Ifølge Karsten Holst, organisationsudvalget (Folkeskolen nummer 23), mener hovedstyrelsen, at en samarbejdsaftale med Statspensionisternes Centralforening (SC) vil kunne give tjenestemandspensionisterne den ønskede indflydelse, så der på dette års kongres skulle være flertal for afskaffelsen af overenskomststemmeretten. En kattelem med andre ord.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Om det er tilfældet, er svært at se på grundlag af det hidtil oplyste. En vejledende urafstemning lyder ikke af meget. Faktisk kunne det godt ligne noget i retning af en narresut.

Når det er hovedstyrelsen så magtpåliggende at få denne sag ud af verden forud for den kommende overenskomstafstemning, kan det godt undre, at der skulle et læserbrev til for at få noget frem om de kontakter/forhandlinger, der er blevet ført med SC - og at informationerne har været så sparsomme.

Ikke bare Fraktion 4's hovedstyrelsesmedlemmer og de kongresdelegerede, men også medlemmerne skulle på et rimeligt tidligt tidspunkt have været fyldestgørende orienteret og inddraget i en drøftelse af aftalen med SC. Den burde simpelt hen have været offentliggjort i Folkeskolen. Nu er tiden blevet frustrerende kort.

Pensionisterne er meget betænkelige ved en eventuel indførelse af ny løn, som de frygter vil komme til at koste dem dyrt. Den manglende åbenhed om alternativ medindflydelse gør dem ikke mindre betænkelige. Som i den gamle revyvise: Det er ikke bare det, man gør det. Det er også måden, man gør det på.

Jørgen Pagh Andersen

Københavns Lærerforenings pensionistafdeling

Powered by Labrador CMS