0   227

Grønland får én lærerforening

Såfremt de menige lærere også siger ja til en fusion, så har Grønland kun én lærerforening fremover.

Det står klart, efter at repræsentantskabet i Grønlands Lærerforening og bestyrelsen i den anden lærerforening i Grønland, IK, begge har sagt ja til en sammenlægning. Inden deres beslutning står ved magt, skal den dog til urafstemning blandt medlemmerne.

Artiklen fortsætter under banneret

Den nye lærerforening får det grønlandske navn Ilinniartitsisut Meeqqat Atuarfianneersut Kattuffiat, på dansk Folkeskolens Lærere. I daglig tale vil foreningen dog bære navnet Imak. Forkortelsen har sin egen betydning på grønlandsk, nemlig 'Sådan gør vi det'.

Claus Jochimsen, formand for GLF, var meget glad, da det stod klart, at de to lærerforeninger er parate til at gå sammen.

- Så kan vi endelig tale med én stemme. Det gør os til en mere kvalificeret medspiller til hjemmestyret, og det er vigtigt, for i de kommende år skal læseplanerne modernises i alle fag, siger Claus Jochimsen.stan


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet