Debat

Fraktion 4's fremtid

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Siden lærernes overgang til kommunal ansættelse i 1993, hvor pensionisterne blev i statsregi, har der været blæst om pensionisternes forhold i DLF. Specielt har der været diskussion om stemmeretten ved urafstemning om overenskomstresultaterne i Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte.

Det store problem ved disse aftaler er, at cirka en tredjedel af resultatet ikke får indflydelse på regulering af pensionen, men kun på de specielle aftaler for aktive lærere.

Et andet problem er holdningen til, at vi ikke bør have stemmeret ved de kommunale forhandlinger, når vores forhold forhandles i staten. Dette er måske logisk nok. Men - Fraktion 4 må have en anden kanal, hvor vi har mulighed for at påvirke egne forhold.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I 1997 prøvede kongressen at fjerne vores stemmeret ved urafstemning. Dette lykkedes heldigvis ikke. Vi ville have noget andet i stedet. Dette fik vi et år til at finde.

I dette år har DLF taget kontakt til Statspensionisternes Centralforening (SC), som består af tjenestemandspensionister fra politi, toldvæsen, postvæsen, DSB med flere. Formanden er Peter Søndergaard.

SC organiserer cirka 14.000 statspensionister, og DLF's Fraktion 4 har cirka 10.000 medlemmer. Det vil sige, at et samarbejde vil give en samlet optræden af næsten alle statspensionister ved forhandling med finansministeren.

Ved et samarbejde med SC ved overenskomstforhandlinger og kun omkring disse, vil vi blive repræsenteret i bestyrelsen af SC med et medlem og i repræsentantskabet med 11 medlemmer. Da SC bliver repræsenteret i Lærernes Centralorganisation, er forhandlingsvejen til staten dermed sikret.

Det skal understreges meget kraftigt, at stemmeretten kun fjernes ved urafstemning omkring den kommunale del.

Alle andre medlemsrettigheder i DLF bevares fuldt ud

Hvis medlemskabet af SC bliver en realitet fra den 1. oktober 1998, vil vi med de andre organisationer i SC drøfte indførelse af en vejledende urafstemning. Hvis alle statspensionister tilkendegiver en klar holdning, kan det påvirke finansministeren i den endelige lovgivning.

Vi vil opfordre til, at alle medlemmer af Fraktion 4 deltager i medlemsmøderne op til kongressen den 30. september - 1. oktober, hvor kravene til overenskomsten fastsættes, og hvor vedtægtsændringer drøftes. Det er i kredsene, de lodder stemningen op til den endelige stillingtagen. Vi skal også have vore krav højt prioriteret.

Fraktion 4's stilling i DLF er usvækket, og vores politikere arbejder gennem Lærernes Centralorganisation stadig seriøst for vores forhold.

Vi kan anbefale det arbejde, der er sat i gang.

Kristian Fløj-Jensen,

Else Holm Johansen

medlemmer af DLF's hovedstyrelse for Fraktion 4

Powered by Labrador CMS