Debat

Tak for talen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Chefredaktør Kresten Schultz Jørgensen er i Folkeskolen refereret for en særdeles præcis og velkommen analyse af hele det grundlag, som folkeskolen hviler på. Påårets Sorø-møde fastslog han prisværdigt ærligt, at børnene ikke har det bedst i borgernes - forældrenes - lommer. Om end forældrene ikke fejes ganske til side, er institutioner, herunder skoler, om den rette kliniske, statsideologisk rettroende professionalisme ellers forefindes, de bedste til at skære de smås individualiteter til efter et fastlagt kollektivistisk mønster. Og når sandheden om den revolutionært marxistiske, lighedsideologiske bemægtigelse af folkeskolen med 1993-loven ikke er velagtet på borgen, var det da godt, at Kresten Schultz Jørgensen fandt lydelig tilslutning til netop denne sandhed med sin lidt blidere lydende udnævnelse af markedsøkonomien som fjenden. Så gled den ligesom lettere ned. Ganske vist måtte han maltraktere begrebet ansvar en smule for stadig med lidt hensyntagen til forældrene at overlade den statslige kollektivistiske kaserneprofessionalisme det egentlige ansvar for, at den rette statsdominerede ideologiske tro sætter sig på alt, hvad der påhæftes kvalitetsetiketten. Men så vil en ny helt gennemkontrolleret civilisation sandelig også vokse frem med vidensfrigjorte mennesker med den rigtige dannelse til erstatning for vor snart henfarne verden, hvor videnstyngede individualiteter selv i afskyelig frihed har måttet udvikle deres egen ukontrollerede dannelse. Tak for talen, Kresten.

Vagn Madsen

Brønderslev

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler