0   97

Dengang

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Artiklen fortsætter under banneret

Kongens Sarkofag

Den endelige Opgørelse af Indsamlingen til Kong Christian X's Marmorsarkofag viser et Beløb paa 312.123.90 Kr, heraf indkom 107.652.70 Kr eller over 1/3 af Beløbet ved Mærkat-Salget gennem Skolerne.

Lærebøgerne i Geografi

vil nu blive revideret af Foreningen 'Norden', der har nedsat et Udvalg med den Hensigt at faa fjernet Misforstaaelser og faa de nordiske Lande behandlet som en Helhed.

Folkeskolen nummer 32

august 1948

For 25 år siden

De nødvendige lærere

I snart en menneskealder - siden engang i fyrrerne - har folkeskolens store problem været, hvordan der skulle skaffes lærere nok, så det er ikke sært, om det falder nogen svært pludselig at omstille sig til tanken om en truende overproduktion.

Ikke desto mindre er det nødvendigt.

I Sverige, hvis fodspor vi troligt trasker i, stikker man allerede dybt i problemet, herhjemme lyser faresignalet rødt for gruppen af akademisk uddannede lærere, og for første gang i umindelige tider har gennemgående overskrifter i dagspressen proklameret: nyt skoleår uden mangel på lærere.

Forholdet er det, at spareoffensiven huggede kraftigt ind på lærermangelen, og selv om et betydeligt antal stillinger fortsat bestrides af uuddannede og ved overtimer, så har de sidste to års animering af seminariekapaciteten givet en forskel på af- og tilgang inden for folkeskolen, der gør sig gældende med stærkt stigende effekt.

Foreningens formand har hejst faresignalet og ved udtalelser i dagspressen givet udtryk for, at lærermangelen antagelig vil være overstået i 1975. Derfor må man træffe forholdsregler, således at man ikke reducerer lærermangelen ved at forringe de pædagogiske vilkår i folkeskolen.

Folkeskolen nummer 34

august 1973


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet