0   166

Lav din egen maske

I september kan børn fra tredje til femte klasse se, høre om og selv lave masker på Nationalmuseet.

Masker har været brugt i alle kulturer verden over. Maskerne på Nationalmuseet er blevet brugt i ritualer. De forestiller dyr, forfædre eller ånder, som man påkalder for enten at sikre sig en god jagt, en god høst, frugtbarhed, godt helbred eller rigdom.

Artiklen fortsætter under banneret

Eleverne kan prøve masker fra forskellige egne af verden, blandt andet Nepal, Indien og Indonesien. De skal lave små optrin for hinanden, så de kan få en fornemmelse af maskeeffekten. Børnene laver selv masker i pap, som de kan tage med hjem.

Oplægget varer en time, og der skal desuden beregnes tid til at se masker på egen hånd i Nationalmuseets permanente udstillinger. Bestilling af tid hos Undervisningscenteret på telefon 3347 3838.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen