@bc for alle

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Experimentarium i Hellerup har åbnet et 'Internet @bc værksted' for såvel rutinerede surfere som nybegyndere.

I USA har man noteret sig, at netgenerationen ikke som de tidligere generationer tror på autoritet på grund af alder, men på viden. Netgenerationen ønsker viden, åbenhed og samarbejde. Tingene skal ske 'her og nu'.

Det har fået Hewlett-Packard, der er verdens næststørste IT-virksomhed (informationsteknologi), til at satse på ungdommen. Det er blandt andet baggrunden for edb-firmaets ønske om - gennem Experimentarium - at yde et bidrag, så det bliver lettere for de unge at få kendskab og viden om mulighederne på Internettet.

I åbningstiden på Experimentarium er der således fri adgang for enhver til de 12 nye edb-stationer. Så det er blot med at få trykket på tasterne og komme ud på 'nettet'.

Har man slet ikke kendskab til edb, men alligevel lyst til at kaste sig ud på 'nettet', så skal man faktisk kun opfylde ét krav. - At kunne læse for at forstå det lette computerprogram 'on-line Internet @bc'. Teksten er den grundlæggende vejledning for, hvordan man i værkstedet på egen hånd kan gå i gang med at trykke på tasterne og få et godt resultat ud af det.

Experimentariums personale supplerer i øvrigt dagligt klokken 13.00 'Internet @bc'en' med en generel introduktion til brug af Internettet; men man skal stadig kunne læse, hvad man gør, når man trykker på tasterne.

På den alsidige edb-menu er alle de ungdommelige ting samlet under '@bc for børn', blandt andet hvordan man sender e-mails. Feinschmecker-ting som produktion af attachments og indklip af billeder er udeladt på dette sted, men på informationen om e-mails for voksne er de selvfølgelig med. Menuen indeholder i øvrigt en masse om søgemaskiner, oplysninger om databaser, shopping og meget andet.

Skoler kan ved henvendelse til Experimentariums skolebooking (telefon 3927 3333) reservere plads til vejledning samt en undervisningstime på 'Internet @bc værksted'. Experimentarium har fastlagt tre tidspunkter hver dag, hvor man er villig til at 'rydde' værkstedet til fordel for skoleklasser, nemlig klokken 9.30, klokken 11.00 og klokken 12.30.