Debat

Sikring af pensionerne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med Karsten Holsts redegørelse for, hvordan man i organisationsudvalget arbejder på at give tjenestemandspensionisterne en form for indflydelse, fik vi på det punkt noget at forholde os til, et grundlag for en stillingtagen forud for efterårets kongres.

Men vi mangler desværre fortsat oplysning om, hvordan det går med opfølgningen af sidste års kongresresolution om sikring af, at tjenestemandspensionerne følger lønudviklingen. Den er ikke blevet mindre vigtig ved en eventuel overgang til nye lønformer. Hvilke tanker har man gjort sig i hovedstyrelsen? Er der taget konkrete initiativer?

Selv om vi er på vej ind i den søde, men foreningsmæssigt døde tid, ville det være rart, om et medlem af hovedstyrelsen - meget gerne formanden - ville besvare ovenstående spørgsmål.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Reelt er der ikke lang tid til kongressen og opstillingen af overenskomstkrav.

Jørgen Pagh Andersen

Københavns Lærerforenings pensionistafdeling

Dette læserbrev har været bragt i nr. 26/27, men uden svar.Redaktionen

Svar

Hovedstyrelsen er - ligesom du og andre pensionister - bekymret for det forhold, at den nuværende regulering af tjenestemandspensionerne følger den aftalte generelle lønudvikling og ikke tager hensyn til, at en stadig større del af lønnen aftales i de enkelte kommuner.

Hovedstyrelsen har derfor også til medlemsdebatten om opstilling af krav til Overenskomst 1999 foreslået, at kongressen vedtager et krav om, at reguleringen forbedres, så der også tages hensyn til den decentrale lønudvikling.

Medlemsdebatten foregår netop i disse dage i kredsene. Til brug for denne debat har hovedstyrelsen udarbejdet et lille hæfte til medlemmerne, som blandt andet indeholder hovedstyrelsens foreløbige forslag til krav. Da du er medlem af Københavns Lærerforening, vil du dog modtage det materiale, som Københavns Lærerforening har udarbejdet til medlemsdebatten.

Det er min forventning, at der også i kredsene vil være opbakning til, at dette krav føres frem til vedtagelse på kongressen, således jeg efterfølgende kan arbejde for at få opbakning til kravet i forhandlingsfællesskaberne.

Men, jeg bliver desværre nødt til at præcisere, at der ikke er nogen garanti for, at et krav vedtaget på DLF's kongres automatisk udmøntes i et resultat, men jeg kan garantere, hovedstyrelsen er indstillet på at få så stærk en opbakning bag kravet som muligt.

Venlig hilsen

Anni Herfort Andersen

formand for DLF