Debat

Ud af Skolelederforeningen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi ønsker herved at opsige vores medlemskaber af Danmarks Skolelederforening. Vores bevæggrunde er at finde i den højredrejning, vi opfatter, Skolelederforeningen er inde i, og som vi føler manifesterer sig i en arbejdsgiveridentitet og solidarisering med synspunkterne i Kommunernes Landsforening, som er for fjerne for vores standpunkter.

Disse sidste to punkter er vores væsentligste grunde til at træde ud af foreningen. Men oveni kommer, at vi føler os trygge ved at lade Danmarks Lærerforening være vores organisation. Det være sig såvel på de fagretslige områder som på overenskomst- og lønområderne.

Vi mener, Skolelederforeningen kan have sin eksistensberettigelse som en klub, hvor folkeskolens ledere kan mødes på kurser og udveksle erfaringer, men at lade foreningen være et selvstændigt forbund er efter vores opfattelse at skræve længere, end bukserne kan holde.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det er endvidere vores opfattelse, at årsagen til, at Skolelederforeningen kan holde sit medlemstal, alene er at finde i, at rigtig mange skoler betaler ledernes kontingenter. En påstand, måske, men alligevel en følelse, der presser sig på, når vi taler med vores kolleger i de mange netværk, vi begge indgår i. Altså igen et indicium, der understøtter vores fornemmelse af, at Skolelederforeningen er ude af trit med medlemmernes opfattelse.

Vi vil selvfølgelig gerne tage vores medlemskab op til revision, hvis Skolelederforeningen atter finder frem til standpunkter, der ligger tættere op ad vores opfattelse af virkeligheden.

Asta Rasmussen

viceinspektør

Jesper Overgaard Nielsen

skoleinspektør

begge medlemmer af Lejre