Debat
0   115

Til TV-Avisen

Fredag den 7. august bragte TV-Avisen et langt indslag om Fuglebjerg Skole. Med al respekt for det glimrende arbejde, der gøres der, vil jeg gøre opmærksom på følgende:

- Der findes en lang række folkeskoler landet over, der gør en særdeles stor indsats i forhold til indskolingen. Det er derfor helt misvisende, når TV-Avisen fremstiller det, som om netop denne skole har fundet de vises sten på dette område. Specielt er den generalisering af folkeskolen - bortset fra Fuglebjerg Skole - der er et resultat af indslaget i TV-Avisen, helt misvisende.

Artiklen fortsætter under banneret

- Udtalelserne fra de syv-niårige elever, der blev bragt i indslaget, vil være præcis de samme fra samme elevgruppe på stort set alle skoler.

- Generaliseringen efterlader det indtryk, at folkeskolen nærmest er skadelig for eleverne. Dette er helt i modstrid med internationale undersøgelser, der giver den danske folkeskole topkarakter, når det gælder udviklingen af sociale kompetencer hos eleverne. Udsendelsen kan med god ret betegnes som falsk varebetegnelse.

- TV-Avisen misbruger et godt og spændende initiativ til at nedgøre folkeskolen generelt.

Jeg er far til fire børn, hvoraf de tre allerede har haft stor glæde af den lokale folkeskole.

Anders Bondo Christensen

formand for Sønderborg og Omegns Lærerkreds

medlem af hovedstyrelsen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ