Frikvarter

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Digterisk frihed

Som forfatter har man ret til at lyve, bare man lyver godt nok.

Den norske forfatter Bjørg Vik

Stilistik

Jeg har set forfattere være stolte af, at de ikke var gode til dansk i skolen.

Klaus Rifbjerg

Gyser

(Til H.C. Andersen:) Du bliver aldrig student. De vers, du skriver, vil som makulatur ligge og rådne på bogkræmmernes loft. Du vil ende i galehuset.

Rektor Meisling

Morskabslæsning

Et typisk tv-bogprogram-koncept lyder: Find en eller anden mumlende pensionsmoden mand, helst med skæg, halvbriller og tweedjakke. Kyl ham hen i et læsehjørne. Lad ham ævlebævle og lad ham få besøg af en anorektisk lyriker, der slutter med at læse digtet Anæmisk.

Ifølge forfatteren

Signe Venneberg

Samlede værker

Når der er stablet bøger overalt i mit bibliotek, på gulvet, i stolene og så videre, er det, fordi det er næsten umuligt at låne reoler.

Mark Twain

Happy ending

Søren Ulrik Thomsen er blevet salvet som min generations digterfyrste. Ved de store lyrikoplæsninger falder publikum i svime, som om de var til vækkelsesmøde i Pinsemissionen.

Ifølge Jens Chr. Grøndahl

Omdigtning

Svantes lykkelige dag er oversat til kinesisk. Oversætter man tilbage til dansk, lyder slutlinien: 'Kaffen straks netop koge godt'.

Ifølge Johannes Møllehave