0   264

Bodil Kern Hansen død

Bodil Kern Hansen vil blive husket for alt det, hun var, og alt det, hun nåede i sit alt for korte liv.

Bodil Kern blev 62 år. Den sidste kamp med kræften tabte hun, to år efter at hun stoppede som lærer på grund af tilbagevendende problemer med ryggen.

Artiklen fortsætter under banneret

I 1984 blev hun valgt ind i Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse, men det var ikke første gang, man hørte om hende på landsplan. Som formand for Odense Lærerforening havde hun vist, at lærernes bekymringer for skolens indholdt var ægte, og i 1982 var Bodil Kern den, der gav offentligheden alle argumenterne, da de odenseanske lærere strejkede i protest mod pædagogiske forringelser.

I DLF's hovedstyrelse sagde hun altid sin mening ligeud - uanset hvem hun måtte være uenig med.

I sin første periode var Bodil Kern næstformand i hovedstyrelsens lønudvalg. Da foreningen i 1985 oprettede et ligestillingsudvalg, blev hun formand, og fra 1990 sad hun også for bordenden i udvalget for arbejdsmiljø og retslige og tjenstlige forhold. En tid inden var hun også blevet medlem af hovedstyrelsens forretningsudvalg.

Bodil Kern Hansen blandede sig i alt, og hendes vurderinger tog altid udgangspunkt i, om lærernes muligheder blev bedre i hverdagen. Hun glædede sig til at komme tilbage til kollegerne og børnene, da hun i 1992 valgte at stoppe arbejdet i hovedstyrelsen, og hun var på ingen måde stækket. Der var altid bid i hendes bemærkninger. I det sidste interview til Folkeskolen langede Bodil Kern ud efter dem, hun kaldte de 'små konger' i foreningens lokalkredse, som ikke vil delegere opgaver ud, og hun mente, at hun og Inga Kampp fra Rødovre i begyndelsen nok var blevet betragtet som nogle 'stride kællinger'.

'Nu, hvor vi går, er der en mere overbærende holdning over for os. Vi er ikke længere en trussel mod de 40-årige mænd', lød hendes hilsen til kollegerne i hovedstyrelsen.

Bodil Kern fik alt for kort tid efter sin kæmpeindsats som politiker. For to år siden stoppede hun som aktiv lærer, og for få dage siden kunne kroppen ikke mere. Hun døde af lungekræft.

Overalt, hvor Bodil Kern Hansen kom, stod der respekt om hende. Hun har ydet en stor indsats, både i Odense og på landsplan.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet