0   143

Tysk tørklæde

I Tyskland raser i denne sommer en heftig debat om en 25-årig kvindelig muslimsk lærer, der nægter at fjerne sit tørklæde fra hovedet, når hun underviser. Sagen er godt på vej til at blive et sprængfarligt emne i den tyske valgkamp i den sydvestlige delstat Baden-Württemberg. Den unge kvindelige lærer har fået forbud mod at bære tørklæde i undervisningen, men afviser med henvisning til, at det ikke kun symboliserer hendes muslimske tro, men også skal ses som en del af hendes 'personlighed'. Socialdemokrater og De kristlige Demokrater er enige om at fastholde forbuddet, mens De Grønne er dybt splittede. Kun de liberale frie demokrater i FDP har fastslået, at den unge muslimske lærer skal have lov til at klæde sig, som hun har lyst til.

Artiklen fortsætter under banneret

Inden sommerferien i Tyskland skal der træffes en afgørelse, og alt tyder på, at affæren får et retsligt efterspil, lige meget hvad man politisk beslutter, skriver Jyllands-Posten. Hvis den muslimske lærer afvises, vil hun appellere afgørelsen. Ansættes hun, vil en af de lokale politikere appellere. Sagen risikerer således at ende hos den tyske forfatningsdomstol.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet