Ny plan mod vold

Kvalitet i SSP-samarbejdet skal forbedres

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En ny handlingsplan mod vold blandt unge, som blev offentliggjort i sidste uge, skal blandt andet sikre, at samarbejdet mellem socialforvaltning, skole og politi (SSP) kommer til at fungere i alle kommuner.

- I en tredjedel af kommunerne fungerer SSP-samarbejdet godt, i den anden tredjedel fungerer det lidt lunkent, og i den sidste tredjedel af kommunerne fungerer det dårligt, sagde justitsminister Frank Jensen (Socialdemokratiet), da han sammen med undervisningsministeren og socialministeren fremlagde handlingsplanen.

Undervisningsminister Margrethe Vestager (Det Radikale Venstre) understregede, at der ikke er tale om en nyskabelse i forhold til at bekæmpe ungdomsvold, men at planen ligger i forlængelse af regeringens voldspakker fra 1993 og 1997.

- Det, der gør en forskel, er, at voksne er troværdige voksne og siger, at de er imod vold. Vi har ikke opfundet en ny dyb tallerken til servicet, men det er vigtigt, at vi får dækket de hvide pletter på SSP-landkortet.

- Indsatsen skal ikke dække over, at forældrene er børnenes opdragere og skal formidle, at vold ikke accepteres i vores samfund, sagde undervisningsministeren.

Det er det nyoprettede Voldssekretariat, som er underlagt Undervisningsministeriet, Justitsministeriet og Socialministeriet, der skal koordinere regeringens forskellige initiativer. Ud over at styrke SSP-samarbejdet skal sekretariatet sætte initiativer i gang, som skal informere om voldskriminalitetens omfang og mindske frygten for vold. Der skal desuden etableres et panel med unge, som har prøvet volden på egen krop. Voldssekretariatet samarbejder med blandt andet Det Kriminalpræventive Råd og Børnerådet.sus