Lederforhandlinger

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved første øjekast er det i meget få kommuner, at lederne inden for folkeskolen får løn efter de nye lønformer, som de skulle været overgået til per 1. april.

Men ifølge Lars Jørgensen, der er en af Lærerforeningens seks projektmedarbejdere, som beskæftiger sig med ny løn til skolelederne, ser det ud til, at der for alvor er kommet fart på forhandlingerne. I mange kommuner vil man kunne gøre de sidste detaljer færdige umiddelbart efter sommerferien.

Folkeskolen talte med Lars Jørgensen, mens han arbejdede på at færdiggøre den landsdækkende juni-status for arbejdet, og da var han positiv i sin vurdering. Generelt har resultatet for lederne været en forbedring af lønnen, og langt de fleste steder foregår arbejdet i samarbejde med skolelederne.

De fleste kredse er klar til forhandling, mens der er en mindre gruppe kommuner, som end ikke har lagt en tidsplan for forhandlingerne på nuværende tidspunkt. Dem holder man nu øje med, for der er sat en tidsfrist per 1. oktober, hvor forhandlingerne skal være afsluttet.

På nuværende tidspunkt er forhandlingerne afsluttet i én kommune i Nordjyllands og Viborg Amter, fem er afsluttet øst for Storebælt, men her regner man med at afslutte yderligere et par stykker inden ferien. Fyn og Sydjylland melder om afsluttede forhandlinger i otte kommuner, og i Ringkøbing/Århus-området er der forhandlet færdig i tre kommuner.kara