Flere går i 10. klasse

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

10. klasse er nu igen blevet populær blandt folkeskolens elever. Hele 66 procent af dette års 9.-klasse-elever har valgt at begynde i 10. klasse efter sommerferien, viser nye tal fra Undervisningsministeriets Nyhedsbrev. For bare ti år siden var det 58 procent, der valgte at tage 10. klasse med.

De nye tal viser også, at der er stor interesse blandt de unge for at vælge 10. klasses såkaldte brobygningsforløb, hvor de i en del af skoletiden skal deltage i introduktionsforløb på erhvervsskoler, handelsskoler, social- og sundhedsskoler og gymnasier.

Desuden er det ikke landets efterskoler og private grundskoler, der er de bedste til at sætte de unge i gang med at få lyst til at begynde på en ungdomsuddannelse. Kun 4,8 procent af de unge, der forlader 10. klasse på en folkeskole, tilkendegiver, at de ikke vil gå i gang med en uddannelse direkte efter 10. klasse, mens tallet for elever på efterskoler ligger på 10,9 procent. På de private grundskoler er det 7,8 procent, der forlader 10. klasse uden at have søgt videre uddannelse.