Debat

Fremtiden og folkeskolen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg synes, det ville være en god ting at være på forkant med udviklingen inden for folkeskolen ved at sætte fokus på den ud- og afvikling, der er i gang. Vi ved en masse om de rent statistiske forhold i både den nære og den lidt fjernere fremtid. Disse statistiske forhold vil få afgørende indflydelse på vores fælles folkeskole:

- Vi er i gang med at få en ny folkeskolelov ført ud i livet. Det kræver øgede ressourcer.

- IT (informationsteknologi) skal indføres. Det kræver øgede ressourcer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

- Elevtallet øges med omkring 20 procent frem til år 2005. Det kræver øgede ressourcer.

- Vore skolebygninger trænger til renoveringer for at bringes i rimelig stand. Det kræver øgede ressourcer.

- Lærebøgerne er gennem mange år ikke blevet fornyet i tilstrækkeligt omfang. Det kræver øgede ressourcer.

- Føj selv flere 'pinde' til!

Samtidig ved vi, at Kommunernes Landsforenings signaler til kommunerne ikke går på at øge ressourcerne, men det modsatte. Hvordan 'ender skal bringes til at mødes' kunne være interessant at få undersøgt. Hvis 'forkanten' skal nås, skal det ske inden 1999, hvor blandt andet overenskomsten med Danmarks Lærerforening skal forhandles på plads.

Hans Houmøller

Rødovre