Debat

60 år - og færdig som lærer

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En engageret og pligtopfyldende lærer på 60 år har taget sin afsked efter næsten 40 år i folkeskolen. Brudte løfter i forbindelse med fagfordelingen gjorde udslaget og desværre ikke ønsket om på nuværende tidspunkt at trække sig tilbage til pensionisttilværelsen. Bliver man en dårlig og ubrugelig lærer, fordi man er fyldt 60 år? At være en god lærer kræver i mine øjne faglig kompetence og lyst til at arbejde med børn og unge, og så vidt jeg ved, er disse faktorer ikke aldersafhængige.

Som nyuddannet lærer sidste år blev jeg gentagne gange advaret imod at tage til takke med et hvilket som helst skema. Jeg fornemmer da også, at langt de fleste skoler i dag tilgodeser deres nye medarbejdere, og det er prisværdigt. Men hvis det betyder, at man giver sine ældre medarbejdere over 60 år det så berømte restskema eller tilsvarende, kan prisværdigheden ligge på et lille sted. Jeg bliver vred, når jeg hører, at ældre kolleger bliver behandlet på denne måde.

Jeg håber ikke, at personalepolitikken i landets skolevæsener generelt er den, at man ikke har brug for engagerede og værdsatte lærere, når de er fyldt 60 år. I så fald vil jeg alvorligt begynde at overveje, om folkeskolen fortjener min indsats de kommende 34 år!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Anne Nielsen

Århus