Jyllands-Posten: Spar ikke på skolen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Nu skal der altså skæres ned igen, og uvægerligt vil KL-bureaukraterne tage fat påømtålelige sparemuligheder som lærernes såkaldte Ø-tid, som skal forvandles til regulær undervisningstid. Hvortil kommer et udtalt ønske om flere børn per klasse og færre penge til lejrskoler og rejser', skriver Morgenavisen Jyllands-Posten den 18. maj.

Avisen svarer selv på lederplads:

'Den fremtidige skole har tværtimod brug for midler til nye og til velkendte aktiviteter. IT-undervisning, alternativ undervisning som virksomheds- og museumsbesøg, nye materialer og mulighed for gennem kursusvirksomhed at holde lærere fagligt ajour med den seneste udvikling. Der skal endvidere opretholdes et godt og roligt miljø på skolen. Men det skabes ikke ved at gøre klasserne større, hvorimod man med mindre klasser kunne undgå, at 25 procent af eleverne spærres inde i specialklasser.'