Debat
0   176

Fagpolitisk drilleri

Gennem Skolelederforeningens Nyhedsbrev og to landsdækkende morgenaviser får vi nyheden om, at udmeldte skoleledere ikke kan abonnere påFolkeskolen. Lederskribenten i en morgenavis taler sågar om en latterlig forening (læs DLF), og ligegyldig rigtigheden heraf fremmer det ikke ligefrem forståelsen for og respekten om DLF.

Efter kongresbeslutningen om ledernes organisatoriske placering med efterfølgende opsigelse af samarbejdsaftalen fra Danmarks Skolelederforenings (DS) side har mange skoleledere haft 'svært ved at finde deres ben', hvilket er bekræftet i artikler i blandt andet dette blad, hvor der også omtales problemer ved etableringen af ledernetværk/lederfora i DS-regi.

Artiklen fortsætter under banneret

Skolelederforeningen har valgt en meget offensiv taktik, hvor alle midler bruges, og herefter 'gengælder' DLF med drilleriets tankegang, eller skal vi kalde det fagpolitisk betontænkning ('min syge moster i Rødovre' kan abonnere på bladet, men min gode, udmeldte lederkollega kan ikke!), og vores glimrende formands udlægning i medierne med henvisning til 'naturligt fagforeningssynspunkt' køber jeg simpelthen bare ikke! Jeg er helt uenig i tankegangen, da DLF skal overbevise de udmeldte medlemmer om, at det er forkert at udmelde sig, og det gør man ved at 'ryste gode lederpolitikker/forhold ud af ærmet'. Man bruger ikke så uprofessionelle metoder som dette her. Vi skal ikke drille de udmeldte medlemmer, vi skal samarbejde, fordi kun gennem samarbejde får vi udviklet vores fælles folkeskole. Det er stadig hovedopgaven for vores virke som ledere.

Det politiske drilleri må ophøre, og taktisk, strategisk tænkning må opprioriteres i DLF.

Bjarne Danielsen

Brande

Svar

Det er en generel praksis, at hvis man kan være medlem af foreningen, så skal man være medlem for at få bladet. Det er altså ingen særregel for skoleledere, der har meldt sig ud.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ