0   85

Ruth Margrethe Petersen Dam

Torsdag den 7. maj døde vores kollega, Ruth Dam. For såvel skolens personale som for eleverne er det et stort tab.

Som børnehaveklasseleder gennem 22 år var Ruth næsten synonym med Højen Skole, hvor forældrene værdsatte hendes faste, men altid kærlige facon over for børnehaveklassebørnene og hvor børnene i lige så høj grad vidste, at hos Ruth var der tryghed og omsorg at finde. Det var altid 'parate' og godt indskolede piger og drenge, der startede i 1. klasse. Ruth bekymrede sig om hvert enkelt barn hele skoleforløbet igennem, således huskede hun samtlige elevers fødselsdage - indtil de gik ud af 7. klasse.

Artiklen fortsætter under banneret

Som kollega oplevede vi en engageret ildsjæl, som var en aktiv samarbejdspartner og idéskaber - velorienteret om den nyeste skoleudvikling.

På det medmenneskelige plan var Ruth det opmærksomme og omsorgsfulde menneske. Dén, der var i forreste række, når der skulle arrangeres fest, og som spredte liv, når der blev festet.

Ruth tabte kampen mod kræften. Hun kæmpede stædigt imod i næsten seks år. Selvom mange behandlinger tog hårdt på hende, passede hun sit arbejde med uformindsket styrke. Måske var jobbet den livline, som hun for alt i verden ikke ville slippe.

Hendes åbenhed om sin sygdom gjorde det lettere for os at tale herom. Det blev således aldrig et tabuemne.

Farvel til et varmt og godt menneske, som vi må være taknemmelige for at have fået lov til at kende.

Vores dybe medfølelse går til den familie, Ruth alt for tidligt måtte forlade.

Kolleger og personale

Højen Skole


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet