Bent Rasmussen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En forårsdag for 22 år siden stoppede 'Odder-grisen' på Odder Banegård, og ud trådte Bent Rasmussen, nyuddannet lærer med visioner. Næsen blev vendt mod Parkvejens Skole, som blev hans arbejdslivs centralbanegård i hans kun 48-årige liv.

På skolens mange banegårde og trinbræt var hans skarpe intelligens, gennemtænkte løsningsforslag og kollegiale personlighed til stede. Han var en god og samvittighedsfuld kollega.

Hans viden og interesser spændte så vidt, at vi tit forbavsedes. På skolen underviste han fra 1. til 10. klasse og var respekteret for sin faglighed og sin omsorg for elevernes ve og vel og deres kundskaber. Bents mange kontakter med enkeltpersoner, grupper, klasser, forældre, kollegaer, embedsmænd, tosprogede, forretningslivet, kunstnere, beboerforening, vindmøllelaug, fransk vinklub, tipsklub og så videre viste en mand, der engageret satte sit præg på alt og alle, han kom i forbindelse med. Da han ydermere var et legebarn, havde børnene i ham en god lærer. Bents dybe sans for retfærdighed og lighed kom tydeligt til udtryk i hans virke som funktionslærer for de tosprogede. Han kendte alle og var manden bag den integration, der har gjort skolen velfungerende flerkulturel.

Bent var en vigtig brik på Parkvejens Skole og er en voldsomt savnet del af os.

Vi mindes Bent med ære, dyb respekt og vemod; og vore tanker går til hans hustru Linda og hans datter Louise.

Æret være Bents minde.

Kollegaerne

Parkvejens Skole