0   178

Mappen er smækket i

Halvandet års turbulens er overstået

D en 13. maj blev offentlighedsloven officielt ændret, så der i fremtiden bliver meget færre muligheder for at se, hvad der står i de ansattes papirer.

Debatten om adgangen til personalemapper brød ud i lys lue i begyndelsen af 1997. En række faglige organisationer kunne fremvise eksempler på, at personer i chikanøst øjemed havde krævet og fået udleveret oplysninger om offentligt ansatte, og de krævede derfor loven ændret, således at deres medlemmers private forhold blev bedre beskyttet.

Artiklen fortsætter under banneret

Justitsminister Frank Jensen nedsatte et udvalg, der skulle se på sagen, og der var lagt op til en kraftig stramning på området.

For fremtiden er der generelt ikke adgang til sager om ansættelse eller forfremmelse i det offentlige med undtagelse af oplysninger om den ansattes navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønmæssige forhold og tjenesterejser. For chefers vedkommende skal der dog også udleveres oplysninger om disciplinære advarsler, hvis de er faldet inden for de sidste to år.

Under behandlingen i Folketinget blev det tilføjet, at den ansatte skal underrettes hurtigst muligt, hvis nogen ønsker at se vedkommendes personalemappe.

En enkelt kattelem er der i den ændrede lov. Hvis der opstår nye typer af oplysninger, kan justitsministeren bestemme, at de skal kunne udleveres. Der skal i så fald ifølge Justitsministeriet være tale om helt nye kategorier, som ingen har haft fantasi til at forstille sig indtil nu.j


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet