Debat
0   221

Snydt igen - eller hvad

Så skete det, som aldrig må ske på en skole: Tre kollegaer blev gennem et opslag stillet i gabestok via inspektørs og forvaltnings anbefaling til fedterøvstillæg.

De tre kollegaer har ikke noget med indstillingen at gøre, og ingen dadler dem. De er mindst lige så dygtige på deres område, som enhver anden lærer er på sit.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er derimod rigelig grund til røde ører hos både DLF, kommunerne og lederne. Her skal man placere ansvaret for den forskelsbehandling, som nu sniger sig ind i lærerkollegierne i landets folkeskoler.

Lærerne bliver måske lettere at manipulere med, når vi tilstrækkeligt mange gange er blevet til grin for vores egne penge: 'Snydt igen!' siger arbejdsgiverne og de 'del og hersk'-ledere, de støtter sig til.

Hvad DLF siger, kan jeg ikke høre, men måske det samme, for den længe bebudede 'kvalitetsevalueringsvurdering' (eller også er det omvendt!) skal jo også foregå for nogle af vores egne penge. Eller handler det hele dybest set om noget helt andet? - Ja, hvem ved?

Tilbage til fedterøvstillæggene.

'Hvorfor blev det ikke mig? Jeg står da ellers i konfrontationstimer dagen lang på fuld tid, her hvor børnene er - og larmen - og hvor skidtet ligger i krogene. Hvad er der i vejen med det, jeg laver? Og med Peters og Maries og Sørens arbejde?' lød det fra irriterede kollegaer.

'Næste gang man melder sig til noget, kan kollegaerne jo tro, man er ude på 'fedterøven. Det er bare slut nu.'

'Så er det også ligemeget med at anstrenge sig. Der er jo alligevel ingen, der interesserer sig for det. Inspektøren ser aldrig, hvad vi laver. Kommunens folk sætter aldrig et ben på skolen. Hvordan kan de så udvælge nogen frem for andre?'

'Jo', kom det fra en skarp iagttager, 'de har jo valgt de synlige, konsulenterne, dem, der laver papirer og går til mange møder. De, der hele tiden har ærinde på kontoret og får alt deres arbejde betalt med Ø-tid og skal til konferencer og på kurser.' 'Ja', supplerede en anden, 'og nogle kommer også på rejser og møder spændende mennesker. Det er da klart, at de skal belønnes ekstra.'

'Gudskelov', kom det som fra en mund, 'så handler fedterøvstillægget slet ikke om undervisning og pædagogik.'

Og således beroliget gik alle velfornøjede til arbejdet.

Se det var jo en helt anden historie - og det er ganske vist!

Elise Larsen

Aabenraa


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ