Debat

Laban tager fejl

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 15/98 refererer Mette Breinholdt en diskussion mellem Aminah Tønnsen Echammari og Abu Laban. De er uenige om, hvorvidt det at bære tørklæde er et påbud, der kan findes i Koranen, og Abu Laban insinuerer, at hans modpart har læst Koranen, som fanden læser Bibelen.

Der tager Laban nu fejl. I hvert fald hvis man skal følge rektor for Kairos Al Azhar universitet. Dette universitets fortolkninger regnes af mange muslimer for at være udtryk for den højeste visdom. Præsidenten, sheik Seyyid Tantavi, har støttet de franske myndigheder, som har forbudt tørklæderne i skolerne. Han siger: 'Den franske regering har ret til at forbyde tørklædet. Muslimer må enten følge lovene i det land, de lever i, eller de må forlade landet.'

Sådan!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Sagen er jo nok den, at muslimerne fortolker deres hellige skrift i samme ånd, som de kristne fortolker deres: Som det nu passer bedst i en given situation.

Knud-E. Hauberg-Tychsen

Istanbul