Debat

At være lærer i Rødovre

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som det måske er bekendt, har Rødovre Kommune vedtaget en ny model for indskolingen, som blandt andet indebærer, at vi lærere skal have undervisningstimer i børnehaveklassen.

I den anledning er jeg som lærer i omtalte kommune blevet udsat for følgende:

Søndag den 19. april, klokken cirka 12.00, bliver jeg kaldt ind til telefonen af min søn midt i slåningen af græsplænen. Det er min skoleinspektør, der meddeler mig, at jeg i næste skoleår skal læse x antal timer i børnehaveklassen sammen med lærer N.N. Jeg tager meddelelsen til efterretning og slår måske græsset lidt hårdere, end nødvendigt er.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Mandag den 20. april er jeg til repræsentantskabsmøde i Dansk Skoleidræt og derfor ikke på min skole.

Tirsdag den 21. april møder jeg på skolen. I ti-pausen ønsker min souschef at overdrage mig en 'invitation' til: Kursusforløb for hold 1 i projekt 'Ændret skolestart', som finder sted på Lalandia fredag den 24. april og lørdag den 25. april!

Jeg meddeler, at det kan jeg ikke. Jeg får derefter den besked, at jeg senere på dagen vil modtage et brev fra forvaltningen, og at jeg derefter personligt skal melde afbud. Klokken 12.20 har jeg stadig ikke modtaget noget brev. Jeg har ikke flere undervisningstimer og vil gerne hjem og pakke. Onsdag den 22. april skal jeg på klassetur med min kollega og 3. klasse med hjemkomst fredag eftermiddag den 24. april.

Efter adskillige forgæves opkald til forvaltningen får jeg cirka klokken 13.30 besked fra kontoret om, at omtalte brev fra forvaltningen er ankommet. Jeg henter brevet, som er dateret 21. april, og ringer til det angivne nummer for at melde afbud til weekendens kursus. Jeg har aftaler såvel fredag som lørdag. En ansat i forvaltningen svarer, at man ikke kan melde afbud. Hvis det er helt umuligt at deltage fredag, skal man møde i Lalandia lørdag morgen!

Jeg fastholder, at jeg ikke kan deltage. Jeg kommer først hjem fra klassetur efter busafgangen til Lalandia og har andre aftaler, der ikke bare kan aflyses med tre dages varsel. Dette accepteres ikke!

Jeg kører hjem, hvor jeg klokken 15.30 bliver ringet op af min souschef, der meddeler mig, at hun efter pålæg af skoledirektøren skal sige, at jeg ikke kan melde fra, men skal møde i hvert fald lørdag. Jeg gentager, at jeg af tidligere nævnte grunde ikke kan deltage.

Efterfølgende ringer jeg til Rødovre Lærerforening og har en god snak med min formand, som jeg aftaler at kontakte igen torsdag den 23. april, hvis ellers telefonen i hytten virker.

Klokken er nu blevet 16.30, og jeg vil gå ind og pakke, så jeg frisk, glad og positiv kan tage på hyttetur med min 3. klasse i morgen tidlig.

Efterskrift. I brevet fra forvaltningen lå en fin folder, som fortæller, at jeg ud over weekendkurset på Lalandia skal på kursus tre tirsdage om aftenen i maj måned samt en hel lørdag i juni; det kan jeg ikke finde i min tjenesteplan.

Flemming Sonne

Rødovre

Powered by Labrador CMS