Debat

Skruebrækkeri

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er begyndt at gå op for mig, at skolerne hellere vil bruge ukvalificeret arbejdskraft i korte såvel som lange vikariater. Og det er en skam!

Vi er trods alt nogle kvalificerede, der for tiden er arbejdsfrie, og som har brug for alle de timers arbejde, vi kan få, for at få en ny dagpengeperiode. Bare fordi vi ikke har skaffet os et job lige efter endt uddannelse, behøver vi ikke at være dårligere end dem, der endnu ikke har taget deres afsluttende eksamener.

Bare fordi man har de 'forkerte' liniefag, geografi og historie, så tror skolelederne ikke, man kan undervise i andre fag, men der tager de fejl! Når de tager gymnasiaster, forhenværende soldater, der ikke kunne drømme om et liv som lærer, men 'bare' skal have nogle penge, og uuddannede lærere fra seminarier med 'forkerte' liniefag til de fag, vi, der er uddannede, men med de 'forkerte' liniefag, ikke er gode nok til, så er der noget, der halter!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Er det bare, fordi de 'kun' skal have det halve eller deromkring i løn, mens vi skal have fuld løn, eller er det, fordi vi er for kvalificerede og ikke altid finder os i alting, at vi forbigås?

Vor fagforening burde sætte en stopper for det og tvinge igennem, at man skal have en læreruddannelse bag sig. Jeg ved godt, man siger: 'jamen, der er ikke nok arbejdsfrie til endagsvikariaterne, så vi bruger, hvem der melder sig!' Løgn! Der er mange, jeg kender, som har gjort det ligesom jeg, ringet rundt, tilbudt vores arbejdskraft, sagt, vi står tidligt op, så I kan bare ringe, så kan det være, vi kan komme, men ringer skolerne efter os? Yderst sjældent, og kun når det er umuligt at få fat i de ukvalificerede.

Det kan ikke være rigtigt, sådan leger man ikke. Hvis det her var et sygehus, så satte man vel ikke en studerende til at operere, for så vil jeg hellere lide!

Mit råd er, ring til os, der er uddannede, og drop de ukvalificerede skruebrækkere, der går os i bedene. Vi, der har en uddannelse bag os og mange års vikarerfaring, ved, hvad det vil sige at være lærer, det tror jeg ikke, en med 'julelys i øjnene' ved. Så tænk på os, de arbejdsfrie, næste gang der er brug for en vikar.

Hans J. Svendsen

Hjørring