Legekufferter til tosprogede småbørn

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Århus har et nyt projekt set dagens lys. Det er Gjellerup Bibliotek, der sammen med skolebibliotekerne på Nordgårdsskolen og Gjellerupskolen, sundhedsplejen og skoleforvaltningen i Århus har sammensat nogle kufferter, der indeholder billedbøger, kassettebånd, spil og videofilm. 'Leg-se-lyt'-kufferterne vil kunne lånes af familier med tosprogede småbørn.

Kufferterne er niveaudelt. Der er en for de to-fireårige børn og en for de fem-syvårige. Det er tanken, at familierne ved brug af materialet kan stimulere sprogudviklingen og forbedre familiens kendskab til det danske sprog og dansk småbørnskultur.

Projektet støttes af Udviklingspuljen for Folke- og Skolebiblioteker samt af Skolebibliotekernes Udviklingspulje. Kufferterne udlånes fra ovennævnte biblioteker.