Debat

Magten og æren

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter de seneste ugers redaktionelle udmeldinger om Folkeskolens legendariske ytringsfrihed/ret - og om, hvordan disse dyrebare begreber forvaltes i demokratiets hellige navn, kan jeg konstatere følgende:

At selvom en vare er smukt emballeret, behøver indholdet nødvendigvis ikke at være uden en 'tanke'!

At alle skal mene lige lidt, og at det forkromede begreb: differentiering behændigt er vendt på hovedet, når det handler om medlemmers ytringsret ud over det 'almindelige'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Til glæde for vel især magtens brigader af medløbere, som jeg med de herskende vilkår er afskåret fra at give den nødvendige afklapsning!

Og så har det været gribende at følge redaktørens projekt lidelseshistorie - med sig selv i rollen som det demokratiske overmenneske, der lider på vore vegne. For hvor er det umenneskelige forhold, denne mand bydes. Tænk blot på det at få ytringsfrihed og budget til at balancere (Folkeskolen nummer 14).

Og ikke mindst at kunne få fromhed og magtbrynde til at gå op i en højere enhed! Samtidig med, at han bekvemt sidder mellem to stole og lystigt blæser med munden fuld af mel!

Men magten under jeg ham gerne, for æren er uden for hans begrebs- og myndighedsområde. Og gudskelov for det!

Niels Christian Christensen

Hjørring

Redaktionen betragter hermed denne diskussion for afsluttet.