Debat

Lad Christensen redigere

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De ka' bare, de vendelboer. Se nu til Kirsten Jacobsen og Niels Hausgaard. Hver på deres felt kan de gøre opmærksom på sig selv. Og så bor der i henholdsvis Brønderslev og Hjørring et par personligheder, der kan skrive læserbreve uge efter uge efter uge til disse spalter, og mon ikke også den lokale presse kender navnene Vagn Madsen og Niels Christian Christensen. De befinder sig tilsyneladende godt ved denne 'sidemetier', men ikke alle redaktører synes om deres leverancer.

Tydeligvis er den, der har ansvaret for redigeringen af debatsiderne i Folkeskolen, godt træt af posten fra Brønderslev og Hjørring, så tydeligt, at han indimellem - og med rette - kan angribes for at krænke ytringsfriheden. Han har som ansvarshavende både pligt og ret til at fjerne anstødelige vendinger, men at bruge tid på at ændre i det sproglige 'for forståelsens skyld' burde være overflødigt og vel også unødvendigt. Læserbrevsindsenderne, hvoraf de fleste er dansklærere, lægger selv navn til. Med hensyn til rettelse af tryk- og stavefejl kan redaktionens pc'ers indbyggede stavekontrol vel komme til anvendelse.

Personligt glæder jeg mig hver uge til at læse, hvad Niels Christian Christensen har at byde på. Hans indlæg er præget af en sjælden sproglig elegance og eklatant humoristisk sans. Havde jeg mødt ham på Skarrildhus, havde vi sikkert fundet sammen nede ved billardbordet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hr. redaktør. Prøv at glæde dig over underholdningsværdien. Det er vi nogle stykker, der gør. I øvrigt kan jeg fuldt ud støtte dit nye redaktionelle initiativ med begrænsning til et brev per indsender per uge. Det tilgodeser i hvert fald alsidighedsprincippet og er uangribeligt set fra et demokratisk synspunkt, hvorimod man vel som redaktør med føje kunne 'henlægge' visse indlæg ud fra den betragtning, at budskabet er forstået, og en gentagelse kun irriterer. Nogle læserbreve er altså langt ud over 'sidste salgsdato'.

Efterskrift: Hvordan er det nu, man bærer sig ad i foreninger, det være sig af den ene eller anden slags, når enkeltpersoner på generalforsamlingen har kommentarer til alle punkter. Man sørger for at vælge dem ind i bestyrelsen! Omsat til dette blad: Lad Niels Christian Christensen være redaktør (eventuelt på prøve i et halvt år) af 'Bagsmækken'. Det ville jeg se frem til med glæde. Og så kunne hr. Madsen tilbydes redaktionen af 'For 25 og 50 år siden'. Den ville jeg så glæde mig mindre til.

Jørgen Christensen

Hadsten

Powered by Labrador CMS