Debat

Jeg vil godt vide mere

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det forekommer hovedrystende hovedløst, at DLF har en ansat i Bruxelles, som arbejder med mundkurv i forhold til medlemmerne. Hvis vi vil have svar på henvendelse, skal det ske gennem foreningens ledelse og dennes filtrering; det er instruksen, vor repræsentant lever med. En højt gageret daglig leder af kontoret i Bruxelles nivelleres på denne måde ned til en HK-størrelse, hvor det er naturligt, at systemet tager sig af mere personlig opklaring. Bør et politisk trænet, forhenværende top-organisationsmenneske være underlagt en sådan beskyttelsesinstruks?

Vicesekretariatschef Kurt Buch Jensen svarer altså på Martin Rømers vegne i Folkeskolen nummer 13 og bruger Europakommissionens hvidbog om uddannelse og erhvervsuddannelse som eksempel på arbejde, som foreningen blandt andet har deltaget i. Blandt andet - og hvad mere? Hvidbogen er jo en ældre sag, som mig bekendt blev afvist af DLF, og det var den vel blevet uanset DLF-repræsentation i Bruxelles?

Jeg efterlyser stadig, hvilke andre aktiviteter vor repræsentant har deltaget i og med hvilket resultat, for det er vist mest sandt at sige, at andre papirer nu er fremme i bestræbelserne på at fremme den europæiske dimension i undervisningen for at skabe en fælles europæisk identitet. Den hellige grav er ikke velforvaret på området, fordi unionsprojektet bevæger sig i stadig snævrere retning.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Og med lidt smålig lærerpedanteri vil jeg godt vide, hvad de samlede driftsomkostninger beløber sig til i DLF-virksomheden Bruxelles-kontoret? Foreningen har selvfølgelig et regnskab, disse tal kan pilles ud. Logikken er vel, at der skal være et rimeligt forhold mellem udgiften og de driftsmæssige resultater!

Torben Thomsen

Aars

Svar

Foreningens medarbejder i Bruxelles er en del af foreningens centrale sekretariat. På kongressen i 1993 blev det vedtaget, at stort set alle medlemshenvendelser, herunder spørgsmål om internationale forhold, per 1. august 1994 skulle ske til de lokale kredse. Der er således ikke tale om, at foreningens medarbejder i Bruxelles er undergivet nogen særlig instruks, men alene tale om, at foreningens sekretariat også i dette tilfælde efterlever de beslutninger, foreningens højeste myndighed, kongressen, har truffet.

Foreningens kontor i Bruxelles har som opgave at varetage foreningens interesser over for EU-institutionerne ved blandt andet at indhente relevante oplysninger vedrørende initiativer og forslag på undervisningsområdet samt følge arbejdet i de relevante organer såsom Europa-Kommissionens direktorater for beskæftigelse, arbejdsmarked og sociale anliggender (DGV) og uddannelse og menneskelige ressourcer (DGXXII).

Kontoret arbejder aktivt for, at foreningens synspunkter bringes til kendskab hos relevante EU-organer, samt arbejder på at indhente informationer om uddannelses- og arbejdsmarkedsforhold med henblik på at påvirke de danske myndigheder, her specielt regeringen og Folketinget.

For Danske Underviserorganisationers Samråd varetager kontoret en række lignende opgaver. Arbejdet udføres i tæt samarbejde med den europæiske faglige brancheorganisation Etuce. Kontoret informerer medlemmerne af DLF via Folkeskolen og tillidsrepræsentanterne og kredsene via nyhedsbreve. Foreningens repræsentant i Bruxelles deltager også i kurser og møder arrangeret af foreningens kredse og amtskredse.

Der kan henvises til tidligere artikler i Folkeskolen nummer 14, 20, 46 og 47, 1996, nummer 16 og 24, 1997 og nummer 10, 1998,

Foreningens udgifter til driften var 900.000 kroner i 1997. Danske Underviserorganisationers Samråd dækker derudover en del af driftsudgifterne.

Kurt Buch Jensen

vicesekretariatschef i DLF

Powered by Labrador CMS