Debat

Regulering af tjenestemandspensioner

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 13 oplyses, at det er umuligt at lave pensionstabeller frem til år 2002 på grund af overgangsordninger fra det tidligere pensionssystem til det nye, der indeholder cirka 80.000 forskellige pensionssatser. - Hul i hovedet! Forenkling tilrådes.

Den 28. marts får jeg en meddelelse fra Økonomistyrelsen om, at min pension er forhøjet per 1. april, idet den hidtil udløste regulering på 33,9349 procent er indregnet i de regulerede pensionsdele og afrundet til beløb med to decimaler (heldigvis!) til nye grundbeløb per 31. marts 1998, og at disse herefter per 1. april 1998 er reguleret med 1,8254 procent.

Jeg prøvede nu at forhøje min pension per 1. januar 1998 med 1,8254 procent og fik som resultat det beløb, som er min nye pension per april 1998. Oplysningen om de 33,9349 procent vedrører åbenbart en regulering, som allerede var indregnet i pensionen per 1. januar 1998. Hvis det er tilfældet, virker det vildledende at skrive om nye grundbeløb per 31. marts 1998. Skal jeg spørge kredskontoret om, hvordan det forholder sig? Jeg ved, at kredskontoret i forvejen er overbelastet. Jeg ringede til Økonomistyrelsen og talte med en flink dame, men hun forstod ikke problematikken, hvad jeg ikke bebrejder hende. Mine pædagogiske evner er vist ikke, hvad de engang har været.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Så længe der ikke kan udarbejdes pensionstabeller, må det være et rimeligt krav, at man får så mange oplysninger i Folkeskolen, at man selv kan kontrollere, om reguleringen af ens pension er korrekt.

Jeg anmoder derfor Folkeskolen om at give en orientering om aktuelle procentsatser for regulering af tjenestemandspensioner på de tidspunkter, hvor pensionstabellerne normalt ville foreligge. Måske vil DLF's sekretariat udarbejde en sådan orientering.

Men kom nu ikke og fortæl, at vi ikke er i stand til at finde ud af det. Så er der noget galt, og det er ikke med os.

Knud Svante Eriksen

Brønderslev

Svar

Foreningen vil gerne efterkomme denne opfordring til at offentliggøre den reguleringsprocent, som tjenestemandspensionerne bliver reguleret med. Den særlige reguleringsprocent per 1. april 1998 på statens område er 101,8254, og tjenestemandspensionerne skal derfor reguleres med 1,8254 procent.

Yvonne Hindsberg

kontorchef i DLF