Debat

Ny beslutning kræver nyt grundlag

Publiceret

I Folkeskolen nummer 11 opfordrer Jørn Kokkendorff fra kredsstyrelsen i Århus til, at skolelederne annullerer udmeldelserne. Jeg anerkender det positive signal, der ligger i en opfordring til at finde en løsning på den nuværende situation. Det er dog ikke så enkelt, at vi som skoleledere kan annullere vore udmeldelser og indgå i lokale drøftelser.

Den nuværende situation er en landspolitisk situation, der blandt andet er opstået, fordi de lokale kredse har været hårdnakkede modstandere af en organisatorisk struktur, der frigjorde skolelederne fra lokalkredsen. Der er derfor på nuværende tidspunkt ikke noget nyt beslutningsgrundlag at træffe en anden beslutning på.

Af referatet fra hovedstyrelsens seneste møde fremgår det, at 510 skoleledere nu har udmeldt sig, samt at 403 har frasagt sig de demokratiske rettigheder. Det vil sige, at knap 1.000 skoleledere aktivt har givet udtryk for, at de ikke er tilfredse med de nuværende organisatoriske forhold inden for DLF. Det er i den sammenhæng positivt, at Karsten Holst konstaterer, at der allerede nu er behov for at justere den af kongressen vedtagne model samt at arbejde for at finde den for både lærere og ledere rette løsning.

Så derfor, Jørn Kokkendorff, hvis du ønsker at skabe mulighed for, at alle skoleledere fremover kan være organiseret inden for DLF, må du arbejde for, at den vedtagne model justeres, så skolelederne kan frigøres fra lokalkredsen - det kræver holdningsændringer i lokalkredsene.

Jørgen Schaldemose

Århus Skolelederforening

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler