Bente Vodder

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I vinterferien modtog vi den sørgelige meddelelse, at vores kollega Bente Vodder var død. Bente blev kun 48 år.

Bente Vodder tog eksamen fra Herning Seminarium i 1971, og efter et år som lærer i Bovrup søgte hun stilling ved Vittenbergskolen i Ribe, hvor hun var ansat indtil sin død 7. februar 1998. Bente nåede således at fejre 25-års jubilæum på den skole, hun holdt meget af. Da Bente i efteråret 1997 blev så syg, at hun måtte sygemelde sig, bevarede vi kontakten med hende ved besøg i hendes hjem. Samtalerne her var præget af hendes ukuelige vilje til at kæmpe mod sygdommen, og hun håbede til det sidste, at hun ville vinde den ulige kamp. Selv om kræfterne svandt, ønskede Bente ved hvert besøg at høre nyt fra den skole, som hun desværre ikke længere var i daglig kontakt med.

Bente underviste hovedsaglig på de ældre klassetrin, de senere år overvejende i matematik, samfundsfag og hjemkundskab. Hun var en dygtig og respekteret lærer, for hvem det at stille krav var helt naturligt.

Vi har mistet en afholdt kollega, der på sin reelle, medfølende og afbalancerede måde forstod at skabe et godt grundlag for arbejdet med eleverne og for et godt kollegialt samarbejde.

Samtaler med Bente var aldrig ligegyldige og overfladiske. Hendes stærke personlighed, hendes livsglæde og gode humør har vi alle nydt godt af - hun var i besiddelse af et overskud, som rakte langt ind i sygeperioden.

Familielivet på gården i Mjolden ved Skærbæk betød uendelig meget for Bente.

Vore tanker og medfølelse går til Vagn og døtrene Helen og Marleen, for hvem tabet føles stort og uforståeligt.

Æret være Bente Vodders minde.

Kollegerne på Vittenbergskolen

Ribe