Flere var i New Zealand

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste uge citeredeFolkeskolentillidsrepræsentant Søren Stjernø fra Fuglebjerg Skole for, at kun én af skolens lærere havde været på studietur i New Zealand. Det er ikke korrekt. Otte af skolens lærere og børnehaveklasseledere har været i New Zealand, så det korrekte citat burde have lydt:

'Vi har en enkelt lærer eller to, som har været på studietur i New Zealand, og som nu underviser efter deres metode i indskolingen.'

Til det siger skolens leder, Svend Ove Olsen, at han mener, at seks af de otte praktiserer New Zealand-modellen. Men at de gør det i forskelligt omfang.

Dertil er tillidsrepræsentant Søren Stjernøs kommentar:

'Så ved de det ikke selv. De siger, at de har set en masse spændende undervisning i New Zealand, så selvfølgelig bruger de elementer derfra, når de selv underviser. Alt andet ville være dumt. Men det er forkert at sige, at lærerne i indskolingen på Fuglebjerg Skole underviser efter en model fra New Zealand. Kun én lærer siger, at hun prøver at bruge en såkaldt New Zealand-model', siger Søren Stjernø.